Лична хигиена

КРИСТАЛЕН ДЕЗОДОРАНТ NATURAL VEIL, 60 Г

Това е 100% натурален продукт. Направен е от алунит, който има планинско-вулканичен произхb7e5219174urn-jpg-240-304-cc-dri-pmz4ub8g9fa195kvb8uод.
Уникалните свойства на алуните са известни още от дълбока древност. Той е мощен антиоксидант с антибактериален ефект. Този кристал има естествен мирис и няма добавени химикали, така че премахва неприятните миризми без да предизвиква алергични реакции. Има антисептично и антибактериално действие.
Дезодоранта е универсално средство както за мъжете, така и за жените.ттт

Ето и неговите приложения:
Когато се прилага локално чрез втриване в кожата, камъка се поставя под течаща вода под наклон, след което се нанася на желаното място.

1. Може да се използва като универсално средство за унищожаване миризмата при потене. Втрива се в кожата и не запушва порите. Не нарушава естествената функция на кожата. Не предотвратява потенето, а убива потната бактерия и потта, която отделяме чрез кожата няма миризма. Не оставя следи по дрехите.
2. Ефикасен е срещу ухапвания от комари и мухи, порязвания и драскотини, кожни екземи, псориазис, червен вятър, херпес, херпес зостер и др. кожни възпаления.
3. Премахва и миризма на краката като се мокри се и се нанася по тях или се прави разтвор.

4. Използва се и срещу инфекции в устната кухина. За целта се прави разтвор чрез въртенето му в плитка чаша с вода от 60 до 90 пъти. С тази вода се прави гаргара. Има антисептично и бактериостатично действие. Икономичен е при използване.
5. Използва се при възпалено гърло и сливици – разтвор от 60 завъртания във вода Прави се гаргара, след което може да се глътне.
6. Има функцията да прочиства червата и помага при разтройство – в разтвор от над 200 завъртания във вода.
7. Помага при уморени очи, като след намокряне се втрива върху клепачите. Помага и при перде заедно с жълтия болкоуспокояваш пластир.
8. Жените могат да го използват да си правят вагинални промивки.
9. Лекува ечемик за 2 дни.10.Премахва всякакви кожни възпаления, дори и на лицето (пъпки, акне).
Може да се използва около година и половина, близо две години. Постепенно се изчерпва. Играе ролята на подвижна аптечка.

63104

НЕЖЕН ГЕЛ ЗА ДЕЛИКАТНА ГРИЖА, 360 МЛ

„Чистота е залог за здраве” – основен принцип в грижите за женското здраве, и сякаш всяка майка е научила това момиченцето си още в детските й години. Обаче преди 15-20 години светът е бил друг. Нямало е детски вагинити, вулвити, ерозии. .. Слабият имунитет е проблема на третото хилядолетие, следователно, за да бъдеш здрав, обикновените средства не са достатъчни! Нормален сапун, от който нашите баби дори нямаше да се намръщят, днес у повечето хора предизвиква раздразнение.

Деликатните участъци от тялото изискват не по-малко деликатна грижа, и не само от емоционална значимост, а до голяма степен поради обективните особености: рН на лигавицата на половите органи е доста по-различна от рН на останалите части на тялото.

Гелът от серията „Алтай” позволява деликатна хигиена на половите органи, запазвайки рН,  повишавайки съпротивата на агресивните микроорганизми и намалявайки вероятността от възпалителни процеси.

 Действието на интимния гел

Способства за възстановяване на цялостта на лигавицата на половите органи, премахва дискомфортните усещания, зачервяване и подуване;

Природните компоненти поддържат здрава микрофлора, омекотяват, овлажняват, предотвратяват от възпаление;

Предотвратява развитието на вагинална сухота, овлажнявайки лигавицата на влагалището и създавайки усещане за комфорт;

Идеален за всекидневна грижа както за жени , така и за мъже;

Осигурява усещане на девствена чистота и естественост.

Ингредиенти на гел за деликатна грижа „Алтай”

Млечна киселина, комплекс от естествени екстракти (алое от барбаденис, цимбопогон, листа от градински чай, корен от женшен, цветове от медицинска лайка, мента, пантохематоген)

Млечна киселина

Натуралният продукт е необходим за защита на женските органи срещу вредоносните бактерии. При здравата жена флората на половите органи 90%  състои от лактобактерии, произвеждащи млечна киселина;

Ако по някакви причини количеството на бактерии е намаляло – много бързо се променя рН на лигавицата и способността й да неутрализира гъбички, бактериални агресори и др.;

Млечната киселина, която е част от съставките на гела, способства за съхранението на полезната флора срещу инфекции.

Алое

Притежава бактерицидни и бактериостатични свойства, активно срещу групи микроби: стафилококи, стрептококи, стомашни дифтерийни, дезинтерийни бацили. Също така оказва противовъзпалително и бързозарастващо действие;

Повишава устойчивостта на лигавицата срещу действието на увреждащи агенти и ускорява процесите на регенерация;

Прекрасен стимулатор, повишава защитните свойства на организма в борбата с инфекциите, съдържа природния антибиотик барбалоин.

Листа от градински чай

Притежава дезинфектиращи, противовъзпалителни и спазмолитични свойства, премахва хиперемията на лигавицата и кожата.

При използване външно има стягащо и антисептично действие, заздравява рани и микропукнатини.

Женшен

Адаптоген, мощен стимулатор на имунитета;

Притежава противовъзпалително, антибактериално, заздравяващо действие;

Подпомага овлажняването и възстановяването на лигавицата на половите органи.

Лайка

Оказва противовъзпалително, бактерицидно действие;

Притежава успокояващи свойства;

Обезболява;

Лимонена трева

Съдържа ароматно масло, в състава на което има хераниол и цитронелол;

Използва се в медицината и производството на козметика в качеството на антисептик.

Маточина

При нанасяне на кожата и лигавицата маточината има обезболяващо, противовъзпалително, антипруригинозно и антимикробно действие. Притежава противовирусен ефект.

Пантохематоген

Ускорява и активизира различни репаративни процеси (заздравяване на повредени участъци от кожата и лигавицата и др.)

Ускорява процесът на заздравяване след хирургически операции;

Присъстващите в пантохематогена аминокиселини ( лизин, леицин, треонин и метионин), цинк, мед и силиций стимулират изработването на колаген – белтъчини, съставящи основата на съединителната тъкан (която, на свой ред е «рамката» на кожата и лигавицата).