Фиточайове за детоксикация

ФИТОЧАЙ29e69613aburn-png-421-500-cc-dri-v9selilx9fa13jr8tn5 МАНАСТИРСКИ СБОР, 

30 ПАКЕТЧЕТА

Описание:

Истинска руска плодово- билкова напитка, предназначена за възстановяване на жизнените сили и укрепване на организъма. Изработва се по рецептите на северните древноруски манастири от XVI век. В основата на рецептата на сбора са вековните традиции на манастирските билкари. Растенията, включени в състава на сбора, спомагат за повишаване на имунитета, благодарение на съдържащите се в тях витамини и антиоксиданти. Биоактивните вещества на компонентите на сбора оказват успокояващо действие върху човека, помагайки на организма да преодолява стреса. В състава на напитката присъстват изключително натурални компоненти, като билки и плодове, които са израснали в екологично благоприятни райони на Алтай и много отдавна се използват за приготвяне на манастирската лечебна напитка: шипка, риган, жълт кантарион и бял оман. Тези растения винаги са били популярни в манастирската медицина, тъй като са могли да „излекуват” не само душата, но и да укрепят тялото. „Манастирският сбор” на ТианДе е допълнен с листа на касис и бреза, които увеличават физическата издръжливост на организъма благодарение на богатия витаминен запас, а също и върбовка, която е била употребявана като чай много отдавна, преди да се появат цейлонския и китайския чай. „Манастирският сбор” няма ограничения за употреба, с него може да бъде заместен Вашият обикновен чай. Изпит преди хранене ще подобри апетита Ви, след – ще оптимизира работата на храносмилателния тракт. Съдържа 7 природни компонента за възстановяване на жизнените сили и укрепване на организъма: Върбовката повишава настроението и физическата издръжливост, без кофеин; Шипката съдържа 50 пъти повече витамин С, отколкото един зрял лимон; Листата на касис съдържат същото количество витамин С, както и зрелите плодове; Листата на бреза са източник на природни антиоксиданти и антисептици; Корени на бял оман – според легенди те подаряват на човека девет вълшебни сили; Жълтият кантарион подобрява храносмилането и спомага да намерите вътрешното спокойствие; Риганът притежава чудесен аромат и подарява умиротворение.

      Съдържание:

7 природни компонента за възстановяване на жизнените сили и укрепване на организъма:

  • Върбовката повишава настроението и физическата издръжливост, без кофеин;
  • Шипката съдържа 50 пъти повече витамин С, отколкото един зрял лимон;
  • Листата на касис съдържат същото количество витамин С,  както и зрелите плодове;
  • Листата на бреза са източник на природни антиоксиданти и антисептици;
  • Корени на бял оман – според легенди те подаряват на човека девет вълшебни сили;
  • Жълтият кантарион подобрява храносмилането и спомага да намерите вътрешното спокойствие
  • Риганът притежава чудесен аромат и подарява умиротворение.

         Начин на употреба: 1 филтър пакетче (2 гр) се залива с 1 чаша вряла вода.

Настоява се 5-10 минути

ФИТОЧАЙ ТИБЕТСКИ СБОР, 30 ПАКЕТЧЕТА

Описание:

8996cfa5eaurn-png-400-400-cc-dri-acs3utwq9fa1wayj27g

Фиточаят Тибетски сбор предотвратява развитието на заболявания като хипертония, атеросклероза и заболявания на сърдечно-съдовата система, подпомага за очистване и възстановяване на нормалното функциониране на червата, черния дроб, бъбреците, значително подобрява и нормализира работата на панкреаса и пикочния мехур.
Фитокомплексът подобрява функцията на всички отделителни системи в организма, възстановява нервната система, гъвкавостта на ставите, премахва камъните в бъбреците, пикочния мехур и жлъчния мехур, като предотвратява образуването на нови. В допълнение, той значително подобрява състоянието на кръвоносните съдове и вени, пречиства ги и подновява кръвната формула. Фиточаят участва в Програма за детоксикация на организма.

                                       Като хранителна добавка съдържа:

Наименование Съдържание на дневна
доза /в мг./
% препоръчителна консумация на ден
Флавоноиди 54 180
Танини 90 30

Състав (45 гр.):
Жълт кантарион (13,5 гр.), цветове от лайка (13,5 гр.), брезови пъпки (9 гр.), цветове на безсмъртниче (9 гр.).

При съставянето на формулите на билковите чайове, експертите на компания TianDe отчитат всички основни изисквания на източната билкова медицина.
1. Билковите чайове са насочени към оптимизиране на работата на един орган или система и в същото време да хармонизират работата му с другите органи и системи.
2. Комплексът от билки проектиран така, че използването на всяко растение е проектирано за постигане на максимален детоксикационен и лечебен ефект.
3. В билковите чайове TianDe участват четири групи от билки:
— „Император“ – билка, която играе ключова роля в комплекса. Тя работи директно с патологията;
— „Премиер“ – билки усилващи действието на главната /Императорът/;
— „Министър“ – следи за вторичните симптоми и свежда до минимум страничните ефекти от действието на „императора“ и „премиера“;
— „Посланник“ – билки, които се използват за подобряване на вкуса на сместа и хармонизират действието на другите билки.

В наименованието на всеки билков чай, компания TianDe посочва коя билка играе ролята на „Император“ в комплекса. Във фиточаят Тибетски сбор:
● „Император“ е билка жълт кантарион. Още Авицен е описал неговите лечебните свойства. От древни времена в  Русия го считали за билка срещу 99 заболявания. Обикновена настинка, туберкулоза, болки в кръста и много други болести са лекували с това растение. Неговите компоненти в своята съвкупност стимулират храносмилателната дейност (и жлъчката) и тонизират кръвообращението.
Биологично активни вещества в жълтия кантарион имат изразено стягащо, антибактериално, хемостатично и противовъзпалително действие. Той има благоприятен ефект върху черния дроб, жлъчните канали, облекчава главоболието, нормализира съня, премахва тежестта в стомаха, помага при задух и незадържане на урина.
● „Премиерът“ – пъпки от бреза. Брезовите пъпки имат дезинфекционни свойства, аналгетичен и съдостягащ ефект, намаляват пропускливостта на капилярите, съдържат витамин C. Освен това, те имат жлъчегонно действие, са диуретик, усилват кръвообращението в кожата, изхвърлят шлаките от организма, пречистват кръвта и подобряват обмяната на веществата.
Използват се при оток, атеросклероза, стомашна и дуоденална язва, хронични заболявания на бъбреците и пикочния мехур, при нефролитиаза, при спазми в червата, като отхрачващо средство при ларингит, бронхит и трахеит.
Приемането на брезови пъпки е ефективно за храносмилането, язва на стомаха, както и различни видове бъбречни заболявания, ревматизъм и артрит. Помага още при кожни заболявания, подагра, настинки, грип, хемороиди, за лечение на остри и хронични форми на екзема и рани, язви и ерозии на кожата.
● „Министър“ – цветове от безсмъртник. Безсмъртничето увеличава тонуса на жлъчния мехур, подобрява секрецията на жлъчката, намалява концентрацията на жлъчни киселини, повишава концентрацията на билирубин в жлъчката.
Поради наличието на флавоноидни съединения в безсмъртника, той има спазмолитично действие върху гладката мускулатура на червата, жлъчните пътища, жлъчния мехур и кръвоносните съдове. Цветове от безсмъртник имат антибактериални свойства, стимулират секрецията на стомашен сок и активират секреторната способност на панкреаса, увеличават диурезата.
Препарати с безсмъртник се използват при възпаление и камъни в жлъчния мехур, възпаление на бъбреците и пикочния мехур, и болезнено уриниране. Той има изразено жлъчегонно действие, а също се използва и като хемостатично средство,  помага при женски заболявания и белодробна туберкулоза.
● „Посланник“ – цветове лайка. Те имат спазмолитично, противовъзпалително, антисептично, успокоително и болкоуспокояващо действие. Лайка повишава секрецията на храносмилателните жлези, има жлъчегонен ефект, намалява процесите на ферментация, облекчава спазмите на червата. Спазмолитичните ù свойства се дължат на растителните гликозиди, които влизат в нейния състав, а дезинфектиращите и противовъзпалителните ù свойства – поради наличието на хамазулен.
Лайката се препоръчва при повишена киселинност на стомашния сок, при лечението на гастрит, язва на стомаха, спазми и болки в стомаха и червата, метеоризъм, диария, заболявания на черния дроб, панкреаса и пикочния мехур, бъбречни колики.

Действие на фиточая:
— извежда от организма соли, излишния холестерол;
—  предотвратява образуването на камъни в бъбреците и жлъчния мехур;
— унищожава и премахва вече образувани камъни;
— има благоприятен ефект върху обмяната на веществата;
—  предотвратява развитието на хипертония и сърдечно съдови заболявания;
— лек диуретик, не дразни бъбреците;
—  спазмолитично средство при гастрит, спастичен хроничен колит, придружен от ферментация в червата;
—  подобрява храносмилането, стимулира секрецията на жлъчката.

Начин на употреба: 
1 филтър пакет (1,5 гр.) се залива с 1 чаша вряла вода (200 мл). Престоява в продължение на 10-15 минути след което пакетчето се изважда. За възрастни 2 пъти на ден по 1чаша чай по време на хранене. Продължителност на курса – 3-4 седмици.

Противопоказания: 
Индивидуална непоносимост към съставките, бременност и кърмене. Не се препоръчва приема му с лекарствени вещества.

Срок на годност 24 месеца.

ПРОЧИСТВАЩ ФИТОЧАЙ С БЯЛ ОМАН, 30 ПАКЕТЧЕТА

732c465a36urn-jpg-300-380-cc-dri-hy39ebxq9fa1vnet0wh

Описание:
Биологично – активните вещества, съдържащи се в чая нормализират работата на стомашно-чревния тракт, ефективно премахват токсините от тялото. Чаят помага за незабавното прочистване на червата и извеждането на токсините от организма. Подпомага координирането на работата на всички органи на храносмилането. Фиточаят участва в Програма за детоксикация на организма.
Като хранителна добавка съдържа:
Наименование Съдържание в дневна доза, mg % от допустимия дневен прием
Глициризинова киселина 9 90
Анрахинони  9 90
Флавоноиди  31,5 105

Състав (45 гр.):
Корен от оман (9 гр.), листа от мента (6,75 гр.), листа от сена (6,75 гр.), корени и коренища от женско биле (4,5 гр.), плодове на кориандър (4.5 гр.), ленено семе (4,5 гр.), цветове от аптечна лайка (4,5 гр.), плодове на шипка (4,5 гр.).

При съставянето на формулите на билковите чайове, експертите на компания TianDe отчитат всички основни изисквания на източната билкова медицина.
1. Билковите чайове са насочени към оптимизиране на работата на един орган или система и в същото време да хармонизират работата му с другите органи и системи.
2. Комплексът от билки проектиран така, че използването на всяко растение е проектирано за постигане на максимален детоксикационен и лечебен ефект.
3. В билковите чайове TianDe участват четири групи от билки:
— „Император“ – билка, която играе ключова роля в комплекса. Тя работи директно с патологията;
— „Премиер“ – билки усилващи действието на главната /Императорът/;
— „Министър“ – следи за вторичните симптоми и свежда до минимум страничните ефекти от действието на „императора“ и „премиера“;
— „Посланник“ – билки, които се използват за подобряване на вкуса на сместа и хармонизират действието на другите билки.

В наименованието на всеки билков чай, компания TianDe посочва коя билка играе ролята на „Император“ в комплекса. В прочистващия фиточай:
● „Императорът“ са корени и коренища от бял оман. От древни времена белия оман се използва като лечебно растение. В древна Русия за него има легенда – смятало се, че това растение притежава необикновени свойства или „сили“ срещу девет тежки заболявания. И днес то е много популярно в билковата медицина и  лекува много повече от девет заболявания.
Под влияние на белия оман се нормализират моторната и секреторната функции на различни части от храносмилателния тракт. Намалява възпалението в стомаха, намалява секрецията на храносмилателни ензими и киселинност на стомашното съдържание.
Също така, нормализира евакуацията на стомашно съдържимо в червата, увеличава производството на слизести вещества от стомашните жлези,  усилва  жлъчната секреция, нормализира микрофлора на червата, потиска жизнената дейност на гъбичките.
● „Премиерът“ са листата от александрийска сена. Те са надеждно слабително средство. Прочистващия ефект на червата е 6-8 часа след приема на препарата. За разлика от другите слабителни средства, александрийската сена в терапевтични дози обикновено не причинява болка в стомаха.
Тя се препоръчва при заболявания, при които е желателно леко освобождаване на червата. Например, при ранички в аналната област, хемороиди и след операция на ректума. Също така, тя се използва за изпразване на червата преди флуороскопия и след операция в коремната кухина.
● „Първи министър“ – ленени семена. Целулоза, с която е богато ленено семе, стимулира активността на червата, помага на хора с хроничен запек. Редовната консумация на семена помага за значително подобряване на функцията на черния дроб, инхибира абсорбцията на токсините, помага за прочистване на организма от шлаки.
„Втори министър“ – ментови листа. Ментата се използва от древни времена, от различни народи за медицински цели. Това растение е ценно също с невероятния си вкус. Тя стимулира храносмилателния тракт, премахва киселини и газове, облекчава гадене, чувство на тежест и помага при диария.
„Трети министър“ – плод на кориандър. Плодовете от кориандър стимулират апетита, подобряват храносмилането, предоставят противохемороидно, ранозарастващо и жлъчегонно действие при заболявания на черния дроб, жлъчния мехур и метеоризъм. Използва се при гастрит, язва на стомаха и дванадесетопръстника.
„Четвърти министър“ – коренища и корени от женско биле. Коренът от женско биле е отлично противовъзпалително средство. Растението притежава спазмолитично действие върху гладката мускулатура и се използва при хроничен спастичен колит, със склонност към запек. Женското биле възстановява нормалното функциониране на стомаха, стимулира перисталтиката на стомашно-чревния тракт.
● „Първи посланик“ – аптечна лайка. Лайката има противовъзпалително, спазмолитично и газогонно действие, много добро средство при колит и възпаление, причинено от хроничен запек с колики.
„Втори посланик“ – плод шипка. Шипката има леко слабително действие върху организма, успокоява болката в стомаха, подобрява неговата моторна функция. Шипката има тонизиращо, антисклеротично, противовъзпалително и регенериращо действие. Тя повишава съпротивителните сили на организма към инфекциозни заболявания.

Действие на фиточая:
— нормализира работата на стомашно-чревния тракт;
—  предотвратява образуването на фекални камъни и развитието на хемороиди;
— осигурява безпрепятственото и своевременно отстраняване на шлаките и токсините от организма;
—  нормализира чревната микробна флора, потиска жизнените функции на гъбичките;
— действа като успокоително;
—  подпомага храносмилането, подобрява естествения метаболизъм;
—  облекчава спазми и болки в корема;
—  нормализира водно-солевия метаболизъм;
— помага при комплексно лечение на дисбиоза;
— тонизира, повишава работоспособността.

Начин на употреба:
1 филтър пакет (1,5 гр.) се залива с 1 чаша вряла вода (200 мл). Престоява в продължение на 10-15 минути след което пакетчето се изважда. За възрастни 3 пъти на ден по 1 чаша чай по време на хранене. Продължителност на курса е 2 седмици.

Перфектна комбинация: За екстремна детоксикация можете да съчетаете приема на чая с бял оман (3 чаши дневно по време на харанене) с детоксикационния пластир Master Herb.

Противопоказания:
Индивидуална непоносимост към съставките, бременност и кърмене, склонност към диария.

Срок на годност 24 месеца.

ФИТОЧАЙ ЗА СТОМАХА С БЯЛА РУЖА, 30 ПАКЕТЧЕТА

653b29cac3urn-jpg-300-380-cc-dri-c4jg180r9fa1gbuv2qc
Описание:
Биологично активните вещества, съдържащи се в билковия чай, възстановяват функционалната активност на стомаха, премахват чувството на тежест след хранене и киселините в стомаха, нормализират храносмилането и работата на стомашно-чревния тракт.
Стомахът е най-активен от 7 до 9 ч. сутринта и това е времето, което е най-подходящо за неговото лечение.
В Катедрата по фармакогнозия /Фармакогнозията е наука, която се занимава с изучаване на суровините и дрогите, получавани предимно от растителни и по-рядко от животински видове/ и ботаника на Алтайския държавен медицински университет било проведено клинично изследване под ръководството на кандидата на медицинските науки Е. М. Санарова и кандидат на медицинските науки Н. Щербаков. Оповестените резултати от изследването гласят: „Биологично активните вещества в растителния материал, влизащ в състава на продукта, има всеобхватен ефект върху стомашната лигавица и червата, отстранява подуването на корема, оригване, киселини, лошо храносмилане, допринася за нормализиране на работата на стомашно-чревния тракт“.
Като хранителна добавка съдържа:
Наименование

Съдържание в дневна доза, mg

% от допустимия дневен прием

 

Флавоноиди

42

140

Глициризинова киселина

4,5

45

 Арбутин

15

188

Състав (45 гр.):

Корен от китайска ангелика (6,75 гр.), листа от бергения (6,75 гр.), ленено семе (6,75 гр.), листа от мента (6,75 гр.), цикория (4,5 гр.), корен от бяла ружа (4,5 гр.), цветове на аптечна лайка (4,5 гр.), корен от женско биле (4,5 гр.).

При съставянето на формулите на билковите чайове, експертите на компания TianDe отчитат всички основни изисквания на източната билкова медицина.
1. Билковите чайове са насочени към оптимизиране на работата на един орган или система и в същото време да хармонизират работата му с другите органи и системи.
2. Комплексът от билки проектиран така, че използването на всяко растение е проектирано за постигане на максимален детоксикационен и лечебен ефект.
3. В билковите чайове TianDe участват четири групи от билки:
— „Император“ – билка, която играе ключова роля в комплекса. Тя работи директно с патологията;
— „Премиер“ – билки усилващи действието на главната /Императорът/;
— „Министър“ – следи за вторичните симптоми и свежда до минимум страничните ефекти от действието на „императора“ и „премиера“;
— „Посланник“ – билки, които се използват за подобряване на вкуса на сместа и хармонизират действието на другите билки.

В наименованието на всеки билков чай, компания TianDe посочва коя билка играе ролята на „Император“ в комплекса. Във фиточая за стомах:
● „Император“ са корените на бяла ружа. За терапевтични цели бялата ружа била използвана още от IX век. Инструкции за използването му са останали от времето на Теофраст, Диоскорид и Плиний. Интересното е, че неговата медицинска употреба от миналия век е останала почти непроменена. Сокът от бяла ружа успокоява възпалителните процеси в организма – в стомаха и червата.

Отдавна е използвана отварата от бяла ружа при остри стомашно-чревни заболявания, особено придружени с диария, защото съдържа голямо количество нишесте, което е не само медицинско, но и хранително средство. Тя е добро противовъзпалително средство при заболявания като: гастрит, язва на стомаха, язва на дванадесетопръстника, ентероколит, дизентерия.
● „Премиер“ са листата на бергенията. Те се използват за профилактика и лечение на стомашно-чревни заболявания. Отварата от листата на бергения инхибира потиска растежа на бактерии, спира развитието на инфекции при заболявания на стомашно-чревния тракт, чревни инфекции и диария. Тази билка има тонизиращо и стимулиращо действие върху организма.
● „Първи министър“ – корен от китайска ангелика. Растението има успокоително, болкоуспокояващо, отхрачващо, потогонно, диуретично, газогонно, спазмолитично действие, усилва перисталтиката на червата. Също така насърчава жлъчната секреция, стомашните и панкреатични сокове. Ангеликата се използва при функционални нарушения (дискинезии) на стомашно-чревния тракт (стомах, жлъчните пътища), хиперациден гастрит, дуоденит, неспецифичен инфекциозен колит.
„Втори министър“ – ленено семе. Отварата от ленено семе, поради покривните си и омекотяващи свойства има защитно действие върху лигавицата на хранопровода и стомаха, и може да се използва за лечение на стомашни язви и гастрити. Тя подобрява функцията на черния дроб, значително подпомага извеждането на токсините, пречиства организма от шлаки.
„Трети министър“ – цветове от лайка. Те са едно от най-добрите средства за лечение на остро и хронично възпаление на стомашната лигавица (язва на стомаха). Благодарение на своите противовъзпалителни свойства се използва за лечение на язва на дванадесетопръстника, хиперациден гастрит, придружени с болка, киселини в стомаха и гадене.
„Четвърти министър“ – листа от мента. Ментата стимулира храносмилателния тракт, премахва киселини и газове, облекчава гадене, повръщане и помага при диария. Също така, растението има жлъчегонно действие.
● „Първи посланик“ – коренища и корени от женско биле. Коренът от женско биле има антихистаминово, противовъзпалително, антиалергично действие, помага за регулиране на водно-солевия метаболизъм в организма. Той се използва при лечението на стомашни и дуоденални язви.
„Втори посланик“ – цикория. Тя подобрява обмяната на веществата, укрепва храносмилането. Растението има силно жлъчегонно действие и помага за прочистване на организма като цяло.

Действие на фиточая:
— защитава и възстановява стомашно-чревната лигавица;
—  премахва метеоризъм и киселини;
— има противовъзпалително действие;
—  облекчава гадене и помага при диария;
—  подтиска процесите на ферментация в червата;
— има леко слабително действие;
—  облекчава стомашно-чревните спазми;
— стимулира производството на стомашна секреция;
— има леко жлъчегонно действие.

Начин на употреба
1 филтър пакет (1,5 гр.) се залива с 1 чаша вряла вода (200 мл). Престоява в продължение на 10-15 минути след което пакетчето се изважда. За възрастни 2 пъти на ден по 1 чаша чай по време на хранене.
Продължителност на курса – 3-4 седмици. Несъвместим е с приема на лекарства.

Противопоказания:
Индивидуална непоносимост към съставките, бременност и кърмене.

Срок на годност 24 месеца.

ФИТОЧАЙ ЗА ЧЕРНИЯ ДРОБ С БЯЛ ТРЪН

„ПОДАРЪЦИ НА ШАМБАЛА“, 30 ПАКЕТЧЕТА

37b1964010urn-png-400-400-cc-dri-kt0xdo0r9fa1a4ctf29

Чаят с бял трън има жлъчегонно и противохепатитно действие, стимулира стомашно-чревния тракт и регулира обмяната на веществата в тялото. Оказва благотворен ефект при заболявания на черния дроб и жлъчните пътища.

Осигурява прочистването и укрепването на клетките на черния дроб, понижава натоварването и поддържа работата на жлъчката.

Чаят с бял трън подобрява метаболизма и усвояването на хранителните вещества. Здравият черен дроб допринася за здравата коса и кожа, доброто зрение и силен имунитет.

Характеристика на действие

Снабдява черния дроб с необходимото количество биологично активни вещества. Възстановява енергетичния потенциал при интоксикация на организма, затлъстяване на черния дроб, при хепатит и цироза, предизвикани от лекарства, токсини и радиация. Помага при хронична интоксикация (алкохолна, наркотична, химична). Това се дължи на високото съдържание на бял трън в сбора. Неговото действие е подсилено и допълнено с други билки. При формулирането на състава на фиточайовете специалистите на компания TianDe са взели предвид основните изисквания на източната фитотерапия. Фиточайовете TianDe са насочени към оптимизация на работата на всеки отделен орган или система и хармонизацията на тяхната съвместна работа с другите органи едновременно. Комлексът от билки е разработен така, че използването на всяко едно растение да бъде насочено към достигането на максимален детоксикационен и целебен ефект. Фиточайовете на TianDe се разпределят на 4 групи билки: „Императорът” е билка, която играе най-важната роля в комплекса. Тя работи целенасочено с проблема. „Премиерът” помага на „главната” билка („императора”) да увеличи ефекта. „Министърът”отговаря за вторичните симптоми и минимизира страничните действия на „императора” и „премиера”. „Посланникът” се използва за подобряване на вкуса на сместа и хармонизира действието на другите билки. „Император” на фиточая са плодовете на белия трън – marianum, по името на Дева Мария. Според легендата, самата Дева Мария слиза от небето, за да покаже на хората природния целител. Белият трън съдържа силимарин – рядко срещано биологично активно вещество, което предпазва черния дроб от натравяне, възстановява увредените клетки. Това растение съдържа общо около 200 ценни биохимични елемента. Различното свойство на белия трън е безопасността и отсъствието на токсични ефекти. Доказано е защитното действие на белия трън при затлъстяване на черния дроб, при хепатит и цироза, предизвикани от алкохол, лекарства, токсини и радиация. Също така растението помага при токсикоза при бременност, придобита имунна недостатъчност, СПИН и др. Белият трън почиства организъма от шлаки, лекува клетките на черния дроб, подобрява обмяна на веществата в организма на всяка възраст. „Премиер” на фотичая е безсмъртничето. То оказва силно изразено жлъчегонно действие. Това растение поддържа и подсилва действието на белия трън. „Първи министър” е царевичното близалце. То улеснява отделянето на жлъчката, намалява нейната плътност. Спомага за извеждане от организъма излишната течност и солите. „Вторият министър” са плодовете на кимион. Те възбуждат апетит, притежават антимикробно и жлъчегонно действие. „Трети министър” е жълтият кантарион. Притежава общоукрепващо, противовъзпалително и кръвоспиращо действие. Желтият кантарион регулира метаболизма и активизира храносмилането. „Четвърти министър” е пачата трева. Растението оказва противовъзпалително и укрепващо действие при функционална недостатъчност на черния дроб, бъбречни болести, болести на стомаха и пикочния мехур. „Посланик” в този фиточай е маточината. Тя благотворно влияе върху храносмилателните органи, подобрява вкуса на фиточая ТианДе за черния дроб, хармонизира и подсилва действието на всички билки. ДЕЙСТВИЕТО НА ФИТОЧАЯ ТИАНДЕ Оптимизира работата на жлъчния мехур, предотвратява появата на камъни в жлъчните канали и мехура, улеснява функционирането на организъма при отсътствието на жлъчния мехур; Помага при хронична интоксикация (алкохолна, наркотична, химична); Освобождава (почиства) клетките на черния дроб от натрупаните вредни вещества; Предпазва, укрепва и възстановява увредените клетки на черния дроб; Прави дезинфекция на жлъчните канали; Оказва спазмолитично и противовъзпалително действие; Стимулира работата на храносмилателния тракт; Регулира метаболизма в организъма; Спомага за комплексната терапия на различни заболявания – укрепва сърдечно-съдовата система, подобрява секретната и двигателната функции на червата. Стимулира работата на собствените антиоксидантни системи на организъма; Елиминира последствията от натравяния от различно естество. РЕЗУЛТАТ Регенерират се клетките на черния дроб; Хармонизира се процесът на изработка на жлъчката от черния дроб и подобрява работата на червата. Пречиства кръвния поток; Нормализира се холестериновата обмяна; Нормализира се работата на жлъчния мехур; Ускорява се метаболизмът, коректира се теглото; Повишават се защитните сили на организъма; Подбрява се цвета на кожата и се премахва зачервяването на очите; Намалява се подуването; Намалява се главоболието; Протича общо подмладяване на организъма. ПРЕПОРЪКА ЗА УПОТРЕБА 1 филтър пакетче се залива с една чаша (200 мл) вряла вода. Настоява се 10-15 минути, отцежда се. За възрастни препоръчително е да се употребява по 1 чаша 2 пъти дневно през втората половина на деня.

Фиточаят участва в Програма за детоксикация на организма.

Като хранителна добавка съдържа:

Наименование Съдържание в
дневна доза, mg
% от допустимия
дневен прием
Флавоноиди 27 90
Дъбилни вещества 60 20
Флавонолигнани 90 112,5*

*Горна граница на допустимо ниво на употреба

Състав (45 гр.): 

Бял трън (6,75 гр.), жълт смил (6,75 гр.), жълт кантарион (6,75 гр.), пача трева (6,75 гр.), маточина (6,75 гр.), близалца на царевица (6,75 гр.), кимион (4,5 гр.).

Прием:

1 филтър пакет (1,5 гр.) се залива с 1 чаша вряла вода (200 мл). Престоява в продължение на 10-15 минути след което пакетчето се изважда. За възрастни 2 пъти на ден по 1 чаша чай по време на хранене. Продължителност на курса – 3-4 седмици. Не съвместим е с приема на лекарства.

Противопоказания:

Индивидуална непоносимост към съставките, бременност и кърмене.

Срок на годност: 24 месеца.

ФИТОЧАЙ ЗА БЪБРЕЦИ, 30 ПАКЕТЧЕТА

9c6275277curn-jpg-300-380-cc-dri-afbhjx0r9fa1dwo2pwo

Описание:
Фиточаят е предназначен за профилактика и лечение на възпалителни заболявания на бъбреците и пикочните пътища: хроничен нефрит и нефроза, хроничен уретрит, цистит, катар на пикочния мехур и пътища, препоръчва се след болести предавани по полов път, при уролитиаза, пиелити и пиелоцистит. Билките включени в продукта, ускоряват процеса на пречистване на организма, като помагат за премахване на излишните течности и токсините, облекчават подуването, регулират дейността на бъбреците и пикочния мехур.
Чаят помага за нормализирането на водния баланс в организма и премахването на излишните килограми. Фиточаят участва в Програма за детоксикация на организма.
Под ръководството на доктора по медицински науки, специалист по онкоурология С. А. Варламов, ръководещ онкоурологичното отделение към регионално държавно бюджетно учреждение по здравеопазване в „Алтайски регионален онкологичен диспансер” били проведени клинични изследвания на хранителната добавка – фиточай за бъбреци. Резултата от изследването гласи: „Благодарение на биологично активните съединения на билките, влизащи в състава му, чаят има меко диуретично действие, ускорява процеса на самостоятелно пречистване на тялото, премахва излишните течности и токсини, намалява отока, регулира работата на бъбреците и пикочния мехур, намалява кристализацията на сол в отделителната система. Хармонизира водния баланс на тялото – важен етап при свалянето на килограми.”
Като хранителна добавка съдържа:
Наименование Съдържание в дневна доза, mg % от допустимия дневен прием
Флавоноиди 10,5 35
Арбутин 18 72*

*Горна граница на допустимо ниво на употреба

Състав (45 гр.):
Плод шипка (11,25 гр.), тичинки от ортосифон (6,75 гр.), пача трева (6,75 гр.), зимолюбка, (5,85 гр.), цветове на аптечна лайка (5,4 гр.), листа от бреза (4,5 гр.), листа от мечо грозде (2,25 гр.), розмарин (2,25 гр.).

При съставянето на формулите на билковите чайове, експертите на компания TianDe отчитат всички основни изисквания на източната билкова медицина.
1. Билковите чайове са насочени към оптимизиране на работата на един орган или система и в същото време да хармонизират работата му с другите органи и системи.
2. Комплексът от билки проектиран така, че използването на всяко растение е проектирано за постигане на максимален детоксикационен и лечебен ефект.
3. В билковите чайове TianDe участват четири групи от билки:
— „Император“ – билка, която играе ключова роля в комплекса. Тя работи директно с патологията;
— „Премиер“ – билки усилващи действието на главната /Императорът/;
— „Министър“ – следи за вторичните симптоми и свежда до минимум страничните ефекти от действието на „императора“ и „премиера“;
— „Посланник“ – билки, които се използват за подобряване на вкуса на сместа и хармонизират действието на другите билки.

В наименованието на всеки билков чай, компания TianDe посочва коя билка играе ролята на „Император“ в комплекса. Във фиточая за бъбреци:
● „Император“ е ортосифон – тичинки (познат и като бъбречен чай). Европейската медицина е заимствала този чай от малайската народна медицина в Източна Азия. В момента, този чай за бъбреци е известен по целия свят. Той се използва като диуретик за бъбречни заболявания, придружени от оток, албуминурия, азотемия и в уролитиазата. При неговата употреба, диуретичния ефект се съпровожда от повишено отделяне на хлориди от организма, пикочна киселина и карбамид.

Ортосифонът е отличен диуретик при задържане от уриниране и различните заболявания на бъбреците и пикочните пътища без съществено дразнещо действие. Също така, този чай помага при така наречения сбръчкан бъбрек.
● „Премиер“ в билковия чай са листата от мечо грозде. Мечото грозде се прилага в медицината като антибактериален агент и обикновено се включва в диуретични чайове.
● „Първи министър“ – билката зимолюбка. В жилавите вечно зелени листа на това растение се съдържа вещество, което разбива камъните в бъбреците. Също така се използва за лечение на проблеми на пикочо-половата система, както и за лечение на цистит и уретрит.
„Втори министър“ – листа от бреза. Препаратите от бреза има дезинфекциращо и антисептично действие. Използват се при заболявания на бъбреците и пикочния мехур: хроничен пиелонефрит, хроничен цистит, уролитиаза, хроничен уретрит, нарушения на водно-солевия метаболизъм.
„Трети министър“ – пача трева. Тя предотвратява образуването на камъни в пикочните пътища, увеличава отделянето на урина, извеждайки излишекът от натриев хлорид и йони.
„Четвърти министър“ – плод шипка. Шипката се препоръчва за остри и хронични инфекции, склероза, бъбречни възпаления, кървене, пневмония и лечение на хипо и авитаминоза С и Р, които се проявяват като нарушение на пропускливостта на стените на кръвоносните съдове. Отватата от шипка увеличава потока на жлъчката, спира или намалява кървенето, намалява крехкостта и пропускливостта на капилярите, които пренасят кръвта.
● „Първи посланик“ – листата на розмарина. Розмаринът се използва за лечение на заболявания на пикочния мехур и възпалителни заболявания на бъбреците. Също така, растението се използва за лечение на тромбофлебити: активира кръвообращението, което предотвратява образуването на кръвни съсиреци и подпомага насищането с кислород на всички органи.
„Втори посланик“ – аптечна лайка. Едно от най-добрите природни средства с противовъзпалително действие. Използва се за лечение на остри и хронични възпаления на лигавиците. Тя не само облекчава симптомите, но има и лечебен ефект.
Цветът от лайка и листа от розмарин, хармонизират вкуса на бъбречния чай, помагат за почистване на бъбреците и за възстановяване на тяхната оптимална връзка с другите органи.

Действие на фиточая:
— регулира работата на бъбреците и пикочния мехур;
— има противовъзпалително и антимикробно действие;
— увеличава гломерулната филтрация, подобрява функцията на тубулите, има диуретичен ефект;
— помага за премахване на излишните течности и токсини, за намаляване на отоците;
— осигурява алкализиране на урината;
—  намалява кристализацията на соли в отделителната система, предотвратява образуването на камъни в урината;
— помага за намаляванена кръвното налягане;
— намалява появата на целулит;
— ускорява процесите на самопречистване на тялото.

Начин на употреба:
1 филтър пакет (1,5 гр.) се залива с 1 чаша вряла вода (200 мл). Престоява в продължение на 10-15 минути след което пакетчето се изважда. За възрастни 2 пъти на ден по 1чаша чай по време на хранене. Продължителност на курса – 3-4 седмици.

Противопоказания
Индивидуална непоносимост към съставките, бременност и кърмене.

Срок на годност 24 месеца. 

ФИТОЧАЙ ЗА КРЪВОНОСНИТЕ СЪДОВЕ С ДЕТЕЛИНА, 30 ПАКЕТЧЕТА

16d2284f0aurn-jpg-300-380-cc-dri-qubor31r9fa1njqtysw

Описание:
Укрепва стените на капилярните съдове, нормализира венозния и артериалния приток на кръв, понижава нивото на холестерол в кръвта. Оказва благоприятен ефект при хора, страдащи от сърдечно-съдови заболявания.
Фиточаят с детелина подобрява функциите на сърцето, има благотворно действие върху кръвообращението и намалява риска от възникване на сърдечно-съдови заболявания. Фиточаят участва в Програма за детоксикация на организма.
В Катедрата по фармакогнозия /Фармакогнозията е наука, която се занимава с изучаване на суровините и дрогите, получавани предимно от растителни и по-рядко от животински видове/ и ботаника на Алтайския държавен медицински университет било проведено изследване под ръководството на кандидата на медицинските науки E. M. Санаров и кандидат на медицинските науки Ю. Н. Щербаков. Изнесените резултати от изследването гласят: „Биологично активните вещества, съдържащи се в растителната основа, която е част от продукта, спомага за укрепване на стените на кръвоностните съдове, подобрява венозния и артериалния кръвен поток, подобрява състоянието на пациенти със сърдечно-съдови заболявания, понижава кръвното и холестерола“.
Като хранителна добавка съдържа:
Наименование Съдържание в дневна доза, mg % от допустимия дневен прием
Флавоноиди 48 160
Начин на употреба:
1 филтър пакет (2 гр.) се залива с 1 чаша вряла вода (200 мл). Престоява в продължение на 10-15 минути след което пакетчето се изважда. За възрастни 3 пъти на ден по 1чаша чай по време на хранене. Продължителност на курса – 3-4 седмици.
Състав (60 гр.):
Глог – плодове (12 гр.), маточина (9 гр.), стръкове и цветове детелина (9 гр.), риган (6 гр.), листа от подбел (6 гр.), листа от бреза (6 гр.), листа от котешки мустачки /Orthosiphon stamineus/ (6 гр.), листа от розмарин (3 гр.), цветове на невен (3 гр.).
При съставянето на формулите на билковите чайове, експертите на компания TianDe отчитат всички основни изисквания на източната билкова медицина.

1. Билковите чайове са насочени към оптимизиране на работата на един орган или система и в същото време да хармонизират работата му с другите органи и системи.
2. Комплексът от билки е проектиран така, че използването на всяко растение е проектирано за постигане на максимален детоксикационен и лечебен ефект.
3. В билковите чайове TianDe участват четири групи от билки:
— „Император“ – билка, която играе ключова роля в комплекса. Тя работи директно с патологията;
— „Премиер“ – билки усилващи действието на главната /Императорът/;
— „Министър“ – следи за вторичните симптоми и свежда до минимум страничните ефекти от действието на „императора“ и „премиера“;
— „Посланник“ – билки, които се използват за подобряване на вкуса на сместа и хармонизират действието на другите билки.

В наименованието на всеки билков чай, компания TianDe посочва коя билка играе ролята на „Император“ в комплекса. Във фиточая за кръвоносни съдове:
● „Император“ е червената детелина. Тя помага при лечение на болести на кръвоносна система – пречиства кръвта, регулира нивото на хемоглобин и броя на кръвните плочици, тонизира гладката мускулатура на кръвоносните съдове.
● „Премиер“ е плодът на червения глог. Това растение е истински пазител на сърцето. Глогът действа съдоразширяващо, спазмолитично, увеличава притока на кръв към сърцето и мозъка, намалява холестерола, намалява пропускливостта на кръвоносните съдове и капиляри, повишава еластичността на стените на малките кръвоносни съдове, усилва кръвообращението.
● „Първи министър“ – листа от бреза. Те укрепват стените на кръвоносните съдове, разтваря по-малките кръвни съсиреци, способства за намаляване на кръвното налягане. Използват се при заболявания на сърдечно-съдовата система: сърдечна недостатъчност, циркулаторна недостатъчност, оток на долните крайници със сърдечен и бъбречен произход.
„Втори министър“ – маточина. Парацелз вярвал, че това растение е най-доброто от всички, които „създават почва за сърцето“ и го наричал „златото на растителния свят“. То има антихипертензивни свойства, понижава кръвното налягане, помага при неврози от различен произход. Влияе благоприятно на активността на сърцето. Притежава спазмолитично, болкоуспокояващо действие.
„Трети министър“ – подбел. Той се използва за подобряване на обмяната на веществата и като превантивно средство при отлагане на атеросклеротични плаки по стените на кръвоносните съдове. Тази билка понижава кръвното налягане, помага при тежко главоболие, което е провокирано от спазми на кръвоносните съдове в главния мозък.
„Четвърти министър“ – листа от котешки мустачки. Широко известен като чай за бъбреци. Той извежда излишната течност от организма и улеснява работата на сърцето. Екскретира чрез урината от тялото хлориди, урея и пикочна киселина.
●“Първи посланик“ – риган. Поради високото съдържание на тимол, отварата от риган има противовъзпалително, кръвопочистващо, аналгетично, противовъзпалително и антисептично действие.
„Втори посланик“ – розмарин. Розмарин подобрява функционирането на сърдечно-съдовата система и кръвообращението. Лекува много заболявания на сърцето, особено перикардит, помага за възстановяване на организма след инфаркт на миокарда. Под действието на тази билка се активира метаболизма на течностите в организма.
„Трети посланик“ – цветя от невен. Те имат положителен ефект върху сърдечно-съдовата система, имат кардио и хипотензивно действие. В допълнение, препарати с това растение имат стягащо, спазмолитично и седативно действие, укрепват сърцето и понижават кръвното налягане.

Действие на фиточая:
— укрепва стените на кръвоносните съдове и капилярите;
— подобрява еластичността на кръвоносните съдове и намаляване на тяхната пропускливост;
— действа като съдоразширяващо и спазмолитично средство;
— усилва кръвоснабдяването на сърцето и мозъка;
— подобрява обмяната на веществата и предотвратява отлагането на атеросклеротични плаки по стените на кръвоносните съдове;
— подобрява венозния и артериален кръвопоток;
— помага за намаляване на нивата на холестерола в кръвта;
— нормализира обмяната на мазнините;
— има кардио и хипотензивно действие.

Противопоказания
Индивидуална непоносимост към съставките, бременност и кърмене.

Срок на годност 24 месеца.